Guts

Vad är egentligen mod? Är det att våga hoppa från ett flygplan med enbart en fallskärm på ryggen? Eller är det att våga säga ifrån om man tycker nåt är fel? Eller är mod kanske att våga vara sig själv?

Jag tycker inte att man ska säga vad som är mod eller inte. För vissa kan det vara modigt att hoppa från ett flygplan och andra kan tycka att det bara är onödigt och dumt. Och att säga att det är modigt att våga vara sig själv kan väl stämma ganska bra, men ändå, det finns nog sådana som tror att de är sig själva, eller låtsas vara det. Ta dagens punkare t.ex. De säger alltid att de är sig själva. Men stämmer de verkligen? Dagens punkare står inte för nåt, de har inga egentliga åsikter och de försöker intala sig själva att de är sig själva. Men de blir bara lurade och tillslut olyckliga.

Från början att vara punkare, som jag ser det, betydde att man hade en massa åsikter om samhället, om livet och massor av annat. De stod för sina åsikter och försökte göra något åt allt det dåliga, istället för att bara tjata om hur dåligt allt var. De tog ställning. De klädde sig i svart och gjorde tuffa frisyrer med sitt hår och sminkade sig hårt för att skilja sig från resten av mängden med människor, de ville visa för hela världen att de hade en åsikt.

Nu förtiden är det inte längre så att man skiljer sig från alla andra när man ”försöker” vara punkare, för nu är ungefär var åttonde ungdom ”punkare”. Det är fel, för det var inte så det var menat.

Dagens ungdomar har förstört dåtidens punkare. De existerar inte längre. En sångare som var punkare kanske sjöng om allt det som var fel och orättvist i världen. Det kunde vara allt ifrån krig till för låga löner. De försökte ändra på det genom att få sina fans att lyssna och göra något åt saken. Jag är så trött på alla som försöker vara något de inte är, och dagens punkare är ett bra exempel på det tycker jag. De är inte mod att låtsas vara sig själv, klä sig i svart, inte bryr sig om något och tro att man protesterar. Det är mod att stå för sina åsikter.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0