Det går bra nu!

 
http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=743844

Ny artikel i tidningen om insatsen vi gjorde och även, kommentarer vi fick in från några läsare i länken nedan..

http://www.st.nu/nyheter/lokalt.php?action=visa_artikel&id=743853


Det känns jätte bra verkligen, att veta att många människor uppskattar det vi gjorde.. Vi hade lika väl kunnat strunta i det, vi blev själva inte utsatt.. Men tänkte istället på alla det andra människor som blivit det... Om Länken inte fungerar så lyder dagens artikel :


Stölderna minskade efter gripandena

SUNDSVALL (ST) 2008-07-07 03:00

Den 39-åriga kvinnan som var en av fyra anhållna för fickstölder i samband med Gatufesten har häktats.
Och när det gjordes husrannsakan i sällskapets tältläger på en fotbollsplan i Maland hittade polisen mer stöldgods.


 

Förutom mannen, kvinnan och de två tonårsflickorna som har anhållits för väsk- och fickstölderna fanns det ytterligare åtta vuxna och två tonåringar i tältlägret som sällskapet hade slagit upp utanför Sundsvall.
   - Där fanns fem tält och två bilar och i samband med den husrannsakan som gjordes så hittade vi en kudde i vilken man sytt in fem mobiltelefoner, två digitalkameror och en mp3-spelare, berättar utredaren Mats Anrep.
   Sällskapet ska närmast ha kommit från Peace & Love-festivalen i Borlänge som pågick veckan före Gatufesten, och även där ska det ha skett en del fick- och väskstölder.
   - Vi har fått in anmälningar, men omfattningen har inte varit särskilt anmärkningsvärd. I vilket fall ser vi förstås positivt på att Sundsvallspolisen har lyckats gripa människor som verkar åka runt bara för att begå brott, säger Kent Lind som är vakthavande befäl i Borlänge.
   Under Gatufestens sista dygn kunde man också se en minskning av antalet anmälda fick- och väskstölder.
   - Det är i synnerhet efter gripandet av de två tonårsflickorna under natten mot lördagen som vi har sett en minskning, säger Mats Anrep.
   Gripandet föranleddes av att en Sundsvallskvinna och hennes dotter kände igen den ena flickan sedan hon i tisdags försökte stjäla en plånbok av en av deras vänner. När mamman och dotter slog larm till en ordningsvakt tog tillskyndande poliser och vakter upp jakten på flickorna.
   Totalt under Gatufestveckan har polisen fått in 91 stöldanmälningar. Omkring 50 av dem ska ha varit fickstölder. Utöver dessa har 74 förlustanmälningar gjorts och delar av dess kan också handla om stölder.
   En del av den stora mängden stöldgods som hittades i de två tonårsflickornas axelväskor har kunnat återlämnas till de rätta ägarna.




Här är även en till artikel som kom in idag..


Följande kommentarer kom in till ST

SUNDSVALL (ST) 2008-07-07 03:00

Följande kommentarer kom in till ST.nu efter gårdagens artikel Stöldliga sprängd under Gatufesten.
Artikeln handlade om två Sundsvallskvinnor som larmade polis när de kände igen tonårsflickorna som misstänks för mängder av väsk- och fickstölder de senaste dagarna. Kvinnornas larm ledde till att flickorna kunde gripas.


Kommentera artikeln

BRA GJORT!
   Skulle flera bara våga och ta klivet ut som ni gjorde så skulle det inte vara lika mycket skit. Hoppas verkligen att ni får en rejäl eloge för er insats.
   Fler som ni
   
   Gatufestens hjältar
   Hoppas ni får nåt för besväret. En sån här grej ska belönas.
   Vikingen
   
   Bra Jobbat
   Ni är verkligen hjältar. Tack vare er får många av gatufestens gäster tillbaka sina förlorade saker. Bra jobbat!
   En som blev av med väskan på Gatufesten -05
   
   Levebröd
   Tråkigt samtidigt när dessa stackars människor har förlorat sitt levebröd, det är ju säkert inte lätt att vara tjuv heller. Hoppas socialen kan gå in och hjälpa till på något sätt.
   En som har jobb
   
   Absolut strålande
   Finns inget bättre än folk som har ögonen öppna och bryr sig.
   Alnöbo
   
   Ni räddade säkert många av yrans besökare också.
   Den här ligan hade nog dragit iväg till Östersund om några veckor, men nu är det kört för deras del. Hoppas verkligen man får läsa att ni mottaget en rejäl belöning. Tänk hur mycket som skulle ha försvunnit under lördagen också om ni inte "sprängt" ligan.
   Blev av med kamera -06
   
   
   Äntligen...
   ...får polisen beröm. Dom har gjort ett mycket bra arbete med att få fast ficktjuvarna. Polisen gör mycket bra som aldrig kommer fram i tidningarna.
   Pappa till en 18 åring.
   
   
   Bra tjejer!
   Ihsus

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0